Správná příprava kávy

Máte také někdy pocit, že v kavárně Vám káva chutná daleko lépe, než když si ji připravíte doma? Jedním z nejčastějších důvodů je nesprávná příprava kávy. I když máte automatický kávovar, tak jeho správným nastavením můžete výrazně ovlivnit konečný výsledek.

Připravil jsem pro Vás postupy, které používají profesionální kavárníci, abyste si mohli dělat i doma tu nejlepší kávu.

Espresso

Espresso

Možná to není zcela známo, ale příprava kávy espresso má velice bohatou historii a své začátky již v 19. století. Vše o histrorii i správné přípravě lahodného esspresa se dozvíte zde.

French press

French press

Metoda frenchpress patří k nejjednodušším způsobům přípravy kávy. Ale i ona má svá daná pravidla přípravy.

Moka konvička

Moka konvička

Tato metoda patří k nejstarším způsobům moderní přípravy kávy a průkopníkům v domácí přípravě dobré kávy. Byla to právě moka konvička, která dostala kávu do velké části domácností po celém světě.

Dripper

Dripper

Pod název DRIPPER můžeme shrnout celkem 3 varianty způsoby přípravy kávy: HARIO V-60 - CHEMEX - CLEVE. Jak si je správně připravit?

Aeropress

Aeropress

Metoda aeropress je způsob přípravy kávy kombinující filtrování kávy přes papír a použití tlaku, který vytváří do sebe zasunuté písty. Víte, jak správně pracovat s aeropressem?